Projekty realizované zapojenými školami v letech 2015-2017

Chytře s jídlem, aneb jak neplýtvat a zdravě jíst

Škola: Základní a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska

Učitelé se s žáky zabývali oblastí zdravé výživy a problémem plýtvání potravin. Z dokumentu z Popelnice do lednice zjistili, jakým způsobem a v jakém množství lidé často jídlem plýtvají, a zamýšleli se nad tím, jak se tomu dá vyhnout.

Žáci společně diskutovali o tom, jak využít zbytky, že je potřeba si rozmýšlet co a jak nakupujeme, a nakonec sepsali "zbytkovou kuchařku". Ve třídách děti společně vytvořily kalendář sezónních rostlin a zaměřily se na lokální ovoce a zeleninu, které si můžou vypěstovat na vlastní zahrádce. „Konečně jsme se zaměřili na skutečně důležité problémy dnešní civilizace nejen na světové úrovni, ale i lokální,“ hodnotí projekt zástupkyně ředitele školy Dorota Koch.

Zpět